0.00
0
ALPRO BARISTA: Băuturi pe bază de plante

ALPRO BARISTA: Băuturi pe bază de plante

Îmi beau cafeaua neagră… spun baristas!

Dar 70% din Europeni nu o fac…

Pentru profesioniștii dedicați, dorința de a se îmbunătăți, un sentiment de satisfacție și umilință față de profesia lor sunt esențiale. Acest lucru este deosebit de important în profesia de barista, unde fiecare ceașcă de cafea este un monument al momentului, oferind consumatorului o experiență, un răsfăț, siguranță și inovație.

A face un espresso grozav necesită mult studiu și practică, fiecare barista știe asta. Dar ai nevoie de mai multe cunoștințe dacă te decizi să adaugi ceva espresso-ului tău.

Dacă alegi să adaugi  ceva la cafeaua neagră, mai sunt câteva reguli de urmat. Abia atunci vei putea echilibra așteptările cu calitatea și vei realiza combinația perfectă a celor două.

Până acum câțiva ani, cappuccino se făcea cu lapte de vacă. Dar în ultimii ani oamenii au început să bea mai puțin lapte. Consumatorii devin din ce în ce mai conștienți de sustenabilitatea obiceiurilor lor de cumpărare și de impactul rutinelor zilnice de alimentație și consum asupra sănătății lor. De exemplu, mass-media acoperă în fiecare zi subiecte precum schimbările climatice, amprentele ecologice și emisiile de carbon – probleme care îi determină pe consumatori să acorde atenție durabilității lanțului alimentar. Oamenii mănâncă carne mai puțină, dar de mai bună calitate și încearcă să reducă consumul de ingrediente de origine animală. Există acum nenumărate alternative valoroase.

Băutura pe bază de plante

Clienții devin din ce în ce mai implicați în consumul conștient – care include atât alimente, cât și băuturi. Atunci când se alege un produs, acum se ține cont de sustenabilitatea produsului – și nici cafeaua nu este o excepție de la această regulă.

Pe lângă sustenabilitate, cel mai important argument pentru consumul produselor pe bază de plante este conștientizarea dietei și al stilului de viață, implicit. În anumite diete, alegerile legate de dietă, precum vegetarianismul (permite pește, ouă), veganismul (nu sunt permise produse de origine animală) și flexitarismul (diete mixte cu o reducere conștientă a produselor de origine animală) joacă, de asemenea, un rol important. Dietele pe bază de plante au de asemenea un rol semnificativ în dietele celor care evită lactatele.

Câțiva consumatori care aleg băuturi pe bază de plante nu o fac pentru că nu le „place” laptele. Este o alegere mai mult decât conștientă.

Interesul pentru băuturile pe bază de plante a înregistrat o creștere uriașă în ultimii ani. Este important să iei în considerare cine alege aceste băuturi și de ce, atunci când vă uitați la meniul de băuturi din cafenele. De asemenea, este important să înțelegeți și să experimentați cum funcționează fiecare cu cafeaua.

CAFEAUA + BĂUTURILE PE BAZĂ DE PLANTE

Cafeaua cu lapte sau cu băutură vegetală este cel mai consumat tip de cafea. 70% dintre consumatorii de cafea sunt consumatori de cafea „albă”. Tinerii, iubitori de cafea proaspătă optează pentru un cappuccino sau un fel de latte.

Răspândirea băuturilor pe bază de plante, atât acasă, cât și în industria de catering, ridică noi întrebări – acest ghid vă va ajuta să le răspundeți.

Este important să folosiți o băutură pe bază de plante care a fost dezvoltată special pentru cafea. Doar aceste băuturi pot îndeplini standardele înalte la nivel de gust și de estetică.

Soia, migdalele, nuca de cocos și ovăzul sunt hrănitoare în mod natural. Cu toate acestea, nu sunt necesare în cantități uriașe pentru a produce un litru de băutură pe bază de plante, astfel încât impactul asupra mediului al transportului de materii prime este mult mai mic.

BĂUTURI VEGETALE:

 • Pe bază de plante
 • Fără lactoză în mod natural
 • Fără cazeină în mod natural

Gama Alpro Barista este o alegere excelentă, oferind o soluție fără compromis.

Băturile Alpro Barista sunt disponibile atât pe bază de migdale, cocos, soia, cât și ovăz.

Pentru iubitorii de cafea. Pentru iubitorii de cremă.

Ești pe drumul cel bun!

DE CE SE ADĂUGĂ ZAHĂR BĂUTURILOR PE BAZĂ DE PLANTE?

Laptele conține în mod natural zahăr, cunoscut sub numele de lactoză. Băuturile pe bază de plante nu conțin acest lucru, așa că unii pot adăuga zaharuri din plante (de exemplu, fructoză) pentru dulceață, dar Alpro Barista Soy Drink, de exemplu, folosește extract de mere, care este o completare excelentă a aromei de cafea.

ALPRO BARISTA SOIA

Băutura de soia Alpro Barista este făcută folosind apă și boabe de soia decojite, cu extract de mere adăugat în loc de zahăr pentru a da un gust mai neutru și mai puțin dulce, care scoate în evidență aroma cafelei. Raportul dintre proteine și grăsimi este baza perfectă pentru o microspumă de calitate.

ALPRO BARISTA OVĂZ FĂRĂ GLUTEN

Alpro își face aprovizionarea de ovăz pentru produsele sale din Franța, Finlanda și Belgia. Terenul nu este irigat artificial, iar calitatea solului este îmbunătățită prin folosirea fânului. Gustul plăcut, mătăsos, al ovăzului se potrivește foarte bine cu cafeaua. Certificată fără gluten, băutura de ovăz Alpro Barista a devenit pe bună dreptate una dintre cele mai populare arome pentru uz profesional.

Cererea de băuturi din ovăz a crescut vertiginos în ultimii ani. Aroma sa echilibrată și textura cremoasă îl fac ideal pentru utilizarea în cafea. Deși băuturile din ovăz sunt ușor de manevrat, au un conținut de proteine mai mic decât, de exemplu, băuturile din soia, care pot destabiliza rapid spuma. Cu toate acestea, are de departe cel mai neutru gust, așa că poate fi asortat cu ușurință cu aproape toate tipurile de cafea!

ALPRO BARISTA COCOS

Nucile de cocos, materia primă a produsului, provin din Asia de Sud-Est, unde sunt cultivate ca parte a ecosistemului natural. Alpro Barista Cocos poate fi utilizat în multiple modalități  si este una dintre cele mai populare băuturi ale sezonului estival, cu nivel ridicat de spumare, chiar și rece fiind.

ALPRO BARISTA ALMOND

Alpro Barista Almond este făcut din migdale prăjite fin, care se potrivesc perfect cu orice cafea. Migdalele provin de pe litoralul mediteraneean, din mici livezi tradiționale unde 90% din irigare este asigurată de apa de ploaie, deci nu este nevoie de irigații suplimentare. Băuturile de migdale sunt printre băuturile pe bază de plante preferate ale consumatorilor din întreaga lume. Băutura de migdale Alpro Barista are un gust dulce, de nuci.

PREPARAREA CAFELEI CU BĂUTURI PE BAZĂ DE PLANTE

Cafeaua combinată cu lapte, băuturi pe bază de plante și/sau zahăr este de asemenea importantă din punct de vedere comercial. Dacă controlezi strict și constant calitatea cafelei tale în fiecare zi, vei observa destul de repde faptul că oamenii devin încet „dependenți” de „capuccino-ul tău fantastic”. Unul dintre pilonii unei cafenele de succes este baza sa obișnuită de clienți: traficul este stabil atunci când procentul de clienți care revin este de cel puțin 75%.

CAFEAUA ESTE CEA MAI POPULARĂ BĂUTURĂ COMANDATĂ

Cum se prepară o băutură din cafea presată folosind băuturi vegetale sau lapte?

Când faceți un cappuccino, primul și cel mai important pas este espresso-ul în sine.

Este important să rețineți că nu puteți face un cappuccino perfect fără un espresso perfect. Aici devine importantă originea boabelor de cafea.

Veți observa că anumite tipuri de cafea sunt mai potrivite pentru băutura de migdale, băutura de cocos sau chiar băutura de ovăz. Există mai multe motive: unul este aciditatea cafelei, care depinde de originea cafelei și, de asemenea, de procesul de prăjire. Prăjitorul poate scoate în evidență sau suprima anumite caracteristici ale cafelei, în funcție de metoda de prăjire aleasă.

FROTAREA BĂUTURILOR PE BAZĂ DE PLANTE

Pentru a face un cappuccino delicios, ai nevoie de espresso-ul perfect, dar ai nevoie și de cantitatea potrivită de lapte sau băutură vegetală. Vom explica separat metoda de spumare a băuturilor Alpro Barista și a laptelui, deoarece există unele diferențe.

În primul rând, să aruncăm o privire mai atentă asupra metodei de a face microspumă perfectă din băuturi pe bază de plante. Microfoam se referă la o spumă plăcută, cremoasă, de înaltă calitate. Practic este alcătuită dintr-o mulțime de microbule care nu mai sunt vizibile cu ochiul liber – asta face ca spuma să fie plăcut cremoasă în gură. De fapt, spumarea pe bază de plante nu este atât de diferită de spumarea laptelui, dar băuturile Alpro Barista reacţionează mai repede la abur. Deoarece aceste băuturi nu conțin nici lactoză (zahărul natural din laptele de vacă) și nici cazeină (proteina naturală din lapte), iar compoziția lor este complet diferită de cea a laptelui de vacă, având astfel o reacție diferită la abur. Bineînțeles că puteți face un cappuccino perfect cu ele, dar sunt câteva lucruri la care trebuie să aveți grijă, pentru că dacă nu le spumați în mod corect, rezultatul nu va ieși la fel de bun pe cât ar trebui.

Ce trebuie să știi despre procesul de frotare:

 • Folosește un Alpro Barista, care este special create pentru cafea!
 • Păstrează întotdeauna băuturile Alpro Barista în frigider înainte de utilizare!
 • Păstrează întotdeauna latiera la rece. Înainte de fiecare utilizare, clătește-o cu apă rece, ca să nu se încălzească prea devreme!
 • Nu poți refrota o băutură la steamer .
 • Dacă spumezi o băutură pe bază de plante, folosește o temperatură puțin mai scăzută, deoarece aceste produse reacționează mult mai repede la temperaturi excesiv de ridicate! Terminați la 60 °C în loc de 65 °C!

–      Folosește o mișcare circulară ușoară pentru a învârti latiera după ce ai spumat băutura. Acest lucru va omogeniza băutura și va amesteca diferitele straturi împreună, lăsând o suprafață frumoasă și strălucitoare.

–      Oprește-te din a învârti chiar înainte de a o turna în cafea – nu mai învârti prea mult timp, deoarece băutura pe bază de plante tinde să se separe mai repede!

SFATURI PENTRU MICROSPUMA PERFECTA

EVITĂ SEPARAREA

Vei observa că, de îndată ce o torni în cafea, băutura pe bază de plante tinde să se separe cu ușurință. Acest lucru se datorează în principal faptului că aceasta conține diferite proteine, iar separarea ei este o reacție naturală la aciditatea cafelei. Înseamnă că unele tipuri de cafea declanșează o reacție mult mai intensă de la băuturile pe bază de plante.

NU REFOLOSIȚI MICROSPUMA

Din păcate, dacă nu ai încălzit și pregătit băutura Alpro Barista în mod corespunzător, nu poți reutiliza spuma nereușită. Prea cald, prea tare, prea rece, prea subțire… nu poți corecta aceste greșeli. Începe de la capăt!

AI OBȚINUT O CREMĂ PREA SUBȚIRE?

Dacă crema pe bază de plante este prea subțire, nu o poți pune iarăși la steamer. Cappuccino-ul tău va fi prea lichid și  îi va lipsi textura moale și cremoasă. În acest caz, probabil că nu ai introdus suficient aer în băutură la începutul procesului de steaming, deoarece ai împins țeava de abur prea adânc în băutură.

A IEȘIT SPUMA PREA TARE?

Dacă spuma este prea tare, cappuccino-ul tău va fi oversteamed și nu va fi suficient de cremos. Rezultatul va fi o spumă uscată, cu bule mari. În acest caz, ați adăugat prea mult aer în băutură pentru prea mult timp. Nu ați introdus țeava de abur suficient de adânc în băutură și, astfel, a intrat prea mult aer în ea sau este posibil să fi fiert.

TURNAREA CREMEI ESTE UN MOMENT ESENȚIAL

Dacă torni crema Alpro Barista prea încet sau prea ușor în cafea, riști să lași toată crema pe fundul ulciorului și să torni doar partea lichidă în cappuccino.

REȚETE CU BĂUTURILE ALPRO BARISTA

„Bicerinul” din soia este o reinterpretare a unei rețete din Torino din anii 1800: ciocolată cremă făcută cu băutură pe bază de plante, un shot de cafea espresso și puțină spumă de băutură de soia. Adevaratii gurmanzi pot presara deasupra și puțină pudră de cacao!

 • 1,5 dl Alpro Barista Soia
 • 1 espresso
 • 15g ciocolată caldă

Coco hot choc este una dintre cele mai populare băuturi calde, consumată în toată lumea. Cremozitatea băuturii fierbinți cu nucă de cocos și ciocolată de bună calitate o fac de neuitat.

 • 15g ciocolată caldă (neagră)
 • 1 dl steamed Alpro Barista Cocos
 • Fulgi de cocos presărați deasupra

Almond Shakerato, extrem de revigorant pentru sezonul cald. Acesta trebuie agitat pentru o spumă rece si răcoritoare.

 • Espresso dublu
 • Gheață
 • 1dl Alpro Barista Almond rece

Alpro Barista Oat Latte sau Oatacino, cum îi mai spunem noi, este cea mai popular cafea din lume în acest moment. Pregătește cappuccino-ul ca de obicei, dar oprește spumarea la 60 °C.

 • Un espresso
 • 2dl Alpro Barista Oat
X